PR

Bécsi vásár: kapocs Kelet és Nyugat között

/ 2008.04.02., szerda 18:40 /

A kifejezetten kelet-közép- és délkelet-európai országokra összpontosító rendezvények közül Matthias Limbeck az ITnT infromációtechnológiai és kommunikációs vásárt, a VIENNAFAIR nemzetközi kortárs művészeti szakkiállítást, a Real Vienna ingatlanrendezvényt, illetve a vízi sport iránt érdeklődők számára szervezett Vienna Boat Show-t emeli ki.

Ezeket minden évben megrendezik, s két évente - így például az idén - kiegészülnek még a VIENNA-TEC ipari és a BuchWien könyvvásárral. Ezeknek a vásároknak igen komoly térségközi jellegük van, míg a VIENNAFAIR és a Real Vienna kifejezetten a kelet-közép és délkelet-európai térségre összepontosít, s mint ilyen, határozottan megkülönböztethető a többi hasonló témájú nemzetközi kiállítástól.

A REED EXHIBITIONS igyekszik minden évben valami újdonsággal meglepni az érdeklődőket: ilyen volt a tavaly novemberben első ízben megrendezett VIENNA BOAT SHOW, amely a nagy érdeklődés alapján a térség egyik legjelentősebb nemzetközi vízisport-rendezvénye lehet. A kifejezetten a kelet-európai térségre összpontosító eseményen több mint 200 kiállító vett részt, és 23500 látogatót vonzott. Közülük 15 százalék a szomszédos országokból érkezett. De nagy reményeket fűznek az idén novemberben első ízben megrendezendő BUCH WIEN könyvvásárhoz is, amelyre Ausztriából, az egész német nyelvterületről, illetve Közép- és Délkelet-Európából várnak kiállítókat, illetve látogatókat.

A gyorsan fejlődő és sok üzleti lehetőséget kínáló Kelet-Európára kezdetektől fogva kiemelt figyelmet fordított a Reed Exhibitions, s a jövőben szeretnék még szorosabbra fűzni az együttműködést a szomszédos országokkal, illetve az ottani vásárszervezőkkel a kölcsönös információ- és tapasztalatcsere jegyében - hangsúlyozza Matthias Limbeck. A bővülő kapcsolatok egyik fontos állomásaként a Reed Exhibitions együttműködési megállapodást kötött a Hungexpóval, s ennek az együttműködésnek a premierje volt a 2006 novemberében Budapesten megtartott Haszon-MoneyWorld pénzügyi befektetési konferencia. Limbeck tájékoztatása szerint jelenleg nincs napirenden konkrét együttműködési program, de minden elképzelésre és javaslatra nyitottak.A Reed Exhibitions által üzemeltetett salzburgi és bécsi vásár az utóbbi években nemcsak Ausztria vezető vására lett, hanem nemzetközi viszonylatban is az egyik legjelentősebb kiállítási helyszínné vált, elsősorban a speciális, interregionális kiállítási tematikának köszönhetően. Ez a vásárszervezők stratégiájának sarkalatos pontja: a Reed Exhibitions által szervezett szakvásárok közvetlenül nem versenyeznek a nagy nemzetközi vásárokkal, inkább a régióra jellemző, speciális igényeket igyekeznek kielégíteni. Ily módon a rendezvények a nemzetközi megaesemények ésszerű kiegészítését jelentik, már csak azért is, mert azokat Bécs, illetve Salzburg központi fekvésének köszönhetően komoly gazdasági erőt képviselő területek veszik körül, s ez kedvező hatással van a rendezvények színvonalára.

A Reed Exhibitions gőzerővel készül a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságra is: a 2004 januárjában elkészült új bécsi vásárközpontot folyamatosan fejlesztik, részben már a sporteseményre gondolva. Idén májusban adnak át két földalatti állomást közvetlenül a vásárterület két főbejárata előtt, ami optimálissá teszi a terület tömegközlekedési eszközökkel való megközelítését. Ezenkívül a vásár közvetlen közelében egy új hotel nyílik idén májusban, a Mariott négycsillagos Hotel Courtyard szállodája 251 szobával, étteremmel és fitneszközponttal. A fejlesztések közé tartozik az is, hogy a Bécsi Vásár tőszomszédságában épül fel a bécsi gazdasági egyetem új épülete: a munkálatok várhatóan 2009-ben kezdődnek.REKORDÉVET ZÁRT A REED EXHIBITIONS

A Reed Exhibitions salzburgi és bécsi rendezvényeinek köszönhetően rekorderedménnyel zárta a tavalyi évet: az árbevétel 75,5 millió eurót ért el az egy évvel korábbi 69 milliót követően. A 155 saját és vendégrendezvény Salzburgban, Bécsben és Linzben összesen 916 ezer látogatót, illetve résztvevőt vonzott, míg egy évvel korábban ugyanennyi rendezvény 860 ezret, ami hétszázalékos növekedést jelent. A különböző szakvásárokon 50 ország 10655 vállalata vett részt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.