PR

Egy hungarikummal kevesebb?

Örökre eltűnhet az Unicum Next?

/ 2008.04.06., vasárnap 09:39 /

Harmonikus ízhatás, különleges citrusfélék keveréke az az ital, amellyel csupán néhány éve ismerkedhetett meg a nagyközönség, de nagy valószínűséggel már el is búcsúzhatunk tőle.

Eltűnt a recept? Igen, legalábbis ha a nemrégiben szárnyra kapott szóbeszédnek hinni lehet. A rengeteg összetevőből álló ital igazi különlegesség - citrusos üdeséggel, némi gyömbéres színezettel, ami jéghidegen fogyasztva nyilvánul meg a legerőteljesebben. Ez az, ami most veszélyben forog.

Ez a hungarikum nemzetközi szinten is szép sikereket tudhat a magáénak. Egy-két éven belül méltán pályázhatott volna világhírnévre, mivel több nemzetközi versenyen is dobogós helyezést ért el. Magyar specialitás volt, amelyre mind büszkék lehettünk: már eddig is rengeteg hívet szerzett, Németországban és az Egyesült Államokban pedig kimagaslóan jól szerepelt a vakteszteken mint félkeserű. Nem csoda - hiszen egyáltalán nem is keserű.A Zwack Unicum Nyrt. nem erősítette meg a hírt a recept eltűnéséről, sőt, állítják, hogy minden a legnagyobb rendben. De vajon mi az igazság?

Jómagam - mint szakmai múltjára büszke, elhivatott oknyomozó gasztronómiai újságíró - feltettem, hogy kiderítem. Az Unicum Next magas minőséget és szakértelmet képviselő magyar újítás. Megtestesíti az innovációt és tradíciót is, tehát minden figyelmünket megérdemli, különösen most, hogy veszélyben forog. Ezért, amilyen hamar csak lehetséges, megpróbálok bejutni a Zwack-székházba, hogy információkat gyűjtsek.

Szándékomban áll interjúkat készíteni a cég munkatársaival; felteszem kérdéseimet a lehető legtöbb Zwack alkalmazottnak. Válaszokat szerzek a következő kérdésekre: mi történt, miért történt, kik azok, akik felelősek mindezért, és mi a várható következmény.

A nyomozást videofelvételekkel is dokumentálni fogom (amelyek cáfolhatatlan bizonyítékoknak is számítanak majd), a videókat pedig mindenki megtekintheti a zmolnar.blog.hu oldalon.

Fizetett hirdetés

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.