PR

Fiatal tudósokat tüntetett ki az MFB

Átadták a Junior Prima „Magyar Tudomány” kategória díjait

/ 2008.10.09., csütörtök 17:10 /

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. a Budapesti Corvinus Egyetem „60 éves a Közgáz” Jubileumi Tudományos Eseménysorozatának keretében gálaestet szervezett a Junior Prima Díj „Magyar Tudomány” kategória idei nyerteseinek tiszteletére.

Az immáron második alkalommal odaítélt díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász és Dr. Erős János, a Bank vezérigazgatója adta át. A vezérigazgató kiemelte, a Magyar Fejlesztési Bank azért vállalt szerepet a Junior Prima Díj alapításában, mert szeretne hatékonyan részt venni az értékek megbecsülésében, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolat kibővítésében, a magyar gazdaság felzárkózását meghatározó ismereti háttér javításában, a kiemelkedő tehetségek támogatásában. A Magyar Nemzeti Galériában megrendezett eseményen jelen voltak a hazai tudományos élet neves személyiségei, az Akadémia, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságai.

A Junior Prima „Magyar Tudomány" kategória Díjat 2008-ban Dr. Bánóczi Zoltán szerves kémikus, Dr. Halász Júlia biológus, Dr. Katz Sándor fizikus, Kocsis Bence fizikus, Lajos Veronika etnográfus, Dr. Lazáry Áron kutató orvos, Ludányi Anikó biológus, Máthé András matematikus, Dr. Tapaszto Levente fizikus és Dr. Varga-Szemes Ákos orvos vehette át.

A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére tavaly létrehozták a Junior Prima díjat, amely a tavalyi háromról kilenc kategóriára bővült. Valamennyi kategóriában a november 25-i gála előtt átadják a díjakat. A sort a „Magyar Tudomány" kategória ünnepi díjátadása nyitotta. Különlegessége, hogy az átadásra a közgazdaságtudomány egyik fellegvárának gálaestjén került sor.

Az idén második alkalommal ítélték oda a Junior Prima „Magyar Tudomány" kategória díjait, amelynek gondozását 2007-ben a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. társalapítóként vállalta. Összesen hét tudományterület fiatal tudósai vehették át pénteken este a magas erkölcsi elismerést kifejező díjat és a vele járó pénzjutalmat. Az ünnepélyes díjátadásra a Magyar Nemzeti Galériában tartott gálaesten került sor, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem „60 éves a Közgáz" Jubileumi Tudományos Eseménysorozat keretében szerveztek. A hazai tudományos élet neves személyiségeinek, a tudományegyetemek és kutatóintézetek kiválóságainak jelenlétében a díjakat Eric S. Maskin Nobel-díjas közgazdász, valamint Dr. Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója adta át.

A Junior Prima Magyar Tudomány kategória díja a fiatal tudósok számára az eddig elért szakmai sikerek mellett talán az első nagyon komoly nyilvános társadalmi elismerést jelenti. Felkért ajánlóként ebben az évben az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok összesen 23 fiatal elismerésére tettek javaslatot. Közülük választották ki azt a tíz tudós kutatót, akik fiatal életkoruk ellenére nemzetközi szinten is magasan jegyzett tudományos kutatási eredményekkel, publikációkkal büszkélkedhetnek. Az erős mezőnyben végül a publikációk, előadások, hivatkozások számán túl, a kutatott területen elért tudományos nóvumok alapján dőlt el a díjak sorsa.

A díjazottakkal a http://www.mfb.hu/> honlapon ismerkedhetnek meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.