PR

Másodszor is magyar csapat nyerte meg a MOL nemzetközi vetélkedőjét

/ 2008.05.08., csütörtök 15:52 /

Közel harminc ország 273 csapata nevezett a MOL freshhh2008 elnevezésű, februárban indult, a főiskolásokat, egyetemistákat megszólító online, nemzetközi vetélkedőjére. A döntőnek Budapest adott otthont május 7-én, a győztes a Miskolci Egyetem Black Gold nevű csapata lett.

"2007-ben azért döntöttünk a program indítása mellett, hogy hosszú távon biztosítsuk a legkiválóbb pályakezdők kiválasztásával a MOL-csoport szakember-utánpótlását. Az összetartó, felkészült csapat és a kiváló szakembereink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a MOL Európa leghatékonyabb integrált olajvállalatává vált; a tavalyi nyertesek közül jó páran már nálunk dolgoznak" - mondta el az esemény megnyitóján Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

Az angol nyelvű, többfordulós, olaj- és gázipari témájú vetélkedőn idén kiemelt hangsúlyt fektetett a MOL a műszaki területekre. A kvíz során megoldandó feladatok főként az olajiparra, elsősorban a kutatás-termelés területre vonatkoztak, emellett nehéz kémiai, fizikai valamint logikai kérdésekkel is találkozhattak a versenyzők. Ezzel párhuzamosan zajlott egy integrált finomítás-logisztika-értékesítés-petrolkémia vállalatot modellező online forduló is, melynek során a csapatoknak több lépésen keresztül, változó körülmények között kellett szakmai döntéseket hozniuk, optimális termékportfolióról, nyereségről, betartva mindeközben a piaci igényeket és minőségi előírásokat egyaránt.

A freshhh2008 programot a MOL elsősorban azokban az országokban hirdette meg, ahol érdekeltségei vannak. A várakozásokat is felülmúlva 29 ország 273 három fős csapata jelentkezett a freshhh2008 vetélkedőre. A jelentkezők kétharmada mérnöki, illetve geotudományok területén tanul, köztük vegyész-, gépész-, villamos-, olaj- és gázmérnökök, geotudományokat tanulók, illetve informatikusok; a többi induló gazdasági szakok diákjai. A magyarok mellett a diákok többek között Szlovákiából, Pakisztánból, Horvátországból, Romániából, Csehországból, Spanyolországból, Hollandiából, Norvégiából, Svédországból, Vietnámból, Szingapúrból, Azerbajdzsánból, Lettországból, Litvániából jelentkeztek.

A verseny összdíjazása 20.000 euró. A pénznyeremény mellett a döntőbe jutott tíz csapat végzős tagjai lehetőséget kapnak, hogy elhelyezkedjenek a MOL-csoportnál, míg az alsóbb éves hallgatók szakmai gyakorlatot tölthetnek a vállalatnál, vagy tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.