PR

MasterCard - Az év Bankja 2008

/ 2008.10.20., hétfő 13:18 /

2008-ban Az év Bankára dr. Balázs László a Magyarországi Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A MasterCard - Az év bankja díjat Csehországban alapították 2002-ben. A nemzetközi hírű program 2006-ban nagy sikerrel debütált Magyarországon is. A program szervezője a prágai székhelyű Finncentrum pénzügyi tanácsadó cég, fő támogatója a MasterCard Worldwide.

A szervezők minden résztvevő országban - Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában és Ukrajnában - egységesen alkalmazzák a verseny szabályrendszerét, pályázati és szavazati metódusát. Ez alapján a szakmai kategóriák díjait egy független, gazdasági vezetőkből, szakújságírókból és egyetemi tanárokból álló 100 tagú zsűri szavazás útján ítéli oda.

Az év bankára díj győztesét 40 bankigazgató választja ki maga közül. A magyar pénzügyi szféra szereplői számára a független szakmai zsűri által odaítélt díjak rendkívül rangos elismerést jelentenek. Az esemény 2008. október 16-án egy gálaest keretében került megrendezésre Budapesten a Wam Design Centerben. Az est fővédnöke Bajnai Gordon Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Miniszter volt.

Dr. Balázs László a hazai és a nemzetközi bankszakma területén jelentős karriert futott be, amely 1990-ben indult a Magyar Külkereskedelmi banknál üzletkötőként. A németországi Bayerische Hypotheken- und Weschelbank Ag-nál eltöltött idő után, tapasztalatait felhasználva 1993-ban részt vett a HypoVereinsbank Hungaria Rt. alapításában, ahol először a kockázatkezelés helyettes vezetője, majd ügyvezető igazgatója lett. 2001. január 1-től a Magyarországi Volksbank Zrt. igazgatósági tagja, majd 2002. január 1-től a Magyarországi Volksbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Magyarországi Volksbank Zrt igazgatósága

* * *

A Magyarországon már 15 éve sikeresen működő Magyarországi Volksbank Zrt. nemcsak a magánügyfelek, a kis- és középvállalkozások, hanem átfogóan a társadalom gerincét alkotó középréteg bankja is. A Bank 60 egységből álló országos fiókhálózatán, 7 franchise kirendeltségén és 500 fős közvetítői hálózatán keresztül nyújt univerzális pénzügyi szolgáltatásokat.

A bank fő részvényese a Volksbank International AG, az Österreichische Volksbanken, a DZ (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), WGZ (Westdeutsche Genossenschafts-Zentralbank Bank) és a BPBF (Banque Fédérale des Banques Populaires) közös nemzetközi holdingja. Az Österreichische Volksbanken az első olyan nyugat-európai bankok egyike volt, amely már 1991-ben megkezdte a terjeszkedést Kelet-Közép-Európa piacai felé.

A Magyarországi Volksbank Zrt. szorosan együttműködik a Victoria-Volksbanken Biztosítótársaságokkal, melyek termékeit és szolgáltatásait fiókhálózatán keresztül vehetik igénybe ügyfeleik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.