PR

Példaképeket keresünk. Legyen segítségünkre!

/ 2008.04.07., hétfő 07:25 /

A Pannon Példakép Alapítvány célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak. A Példakép Alapítvány egyenként egymillió forintos díjjal ismeri el azok munkáját, akikre az egész ország felnézhet.

Ki lehet példakép? Például az,

  • aki új módszereket, programokat dolgoz ki és valósít meg az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában, az emberi jogok érvényesülése, a környezetvédelem, vagy az élet bármely más területén jelentkező probléma orvoslására,
  • aki lakóhelyi, munkahelyi vagy más kisközösségek önzetlen működtetője,
  • aki hivatásos szakemberként a munkaköri leírásán túlmutató erőfeszítésekre képes a rábízottak sorsának jobbra fordításáért,
  • aki kiélezett helyzetben, mások érdekében személyes bátorságról, áldozatkészségről tesz tanúbizonyságot.

E felsorolás nem korlátozza, de nem is jelöli ki, kiből lesz díjazott. Példakép lehet bárki, aki életével és tevékenységével kiérdemli csodálatunkat.

A Példakép Alapítvány az egész országból, mindenkitől folyamatosan vár javaslatokat arra, hogy kik legyenek a díjazottak.

A javaslatában, kérjük, mindenképpen írja meg:

  • a jelölő nevét, postai és/vagy e-mail címét és telefonszámát,
  • a javasolt személy nevét, postacímét, telefonszámát és/vagy e-mail címét (nem nyilvános adatok közlése előtt kérje az érintett hozzájárulását),
  • ha a javasolt személy tevékenysége intézményhez kapcsolódik, az intézmény nevét és címét,
  • s ami a legfontosabb: rövid összefoglalót arról, hogy a javasolt személy Ön szerint miért érdemes arra, hogy Magyarország példaképe legyen.

Törekszünk arra, hogy környezetkímélő módon, minél kevesebb papír használatával működjünk. Ezért kérjük, lehetőség szerint ne küldjön nyomtatott levelet és alátámasztó dokumentumokat, e-mailben küldje el javaslatát a peldakep@peldakep.hu e-mailcímre.

A Példakép Alapítvány évi négy alkalommal adja át a Példakép Díjakat. A 2008. áprilisában küldött jelölések közül 2008. szeptember 8-án díjazzuk a három nyertes jelöltet a Kuratórium döntése alapján.

A legközelebbi díjátadó időpontja 2008. június 9-e.

További információért, kérjük, keresse fel honlapunkat: www.peldakep.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.