PR

Rangos befektető a Balaton-parton

/ 2007.12.01., szombat 08:54 /

Közös vállalatot hoz létre a világ egyik legnagyobb befektető- és ingatlanfejlesztő társaságával, az ír Quinlan Private-tal (QP) a magyarországi SCD-Csoport balatoni fejlesztéseinek megvalósítására.

Sokan kétkedve fogadták egy évvel ezelőtt a 100 milliárdos beruházások hírét, úgy tűnik, mégsem nekik lesz igazuk. Az idén januárban az SCD szakértői által bemutatott Balaton-fejlesztési program 100 milliárd forintot meghaladó beruházásaiból többek között szállodák, kempingek, üdülőparkok, továbbá különféle turisztikai attrakciók, témapark és kikötőfejlesztések létesülhetnek. A Quinlan Private megjelenése a program mögött valóban stabil hátteret biztosíthat az SCD számára az egyes projektek megvalósulásához. Az Írországban alapított befektetőcsoport ugyanis több mint 11,5 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel Európában és az Egyesült Államokban.A tőkéstárs turisztikai és szállodaipari portfóliójában olyan presztízsingatlanok találhatók, mint a budapesti Gresham-palota vagy a prágai Four Seasons és a Yasmine Hotel. A közeljövőben bejegyzendő közös vállalatban az egyes fejlesztések szakmai előkészítését az SCD végzi, a beruházások ütemezésében és a stratégiai kérdésekben a felek viszont közösen döntenek. Tovább növelheti a program európai sikerét, hogy a balatoni fejlesztésekben a Quinlan Private Golub (QPG) is részt vesz, amely az ír befektetőcsoport és az amerikai Golub&Company kelet-közép-európai ingatlanfejlesztésekre alapított közös vállalata. A Quinlan Private Golub neve már ismerősebben csenghet a hazai ingatlanpiacon, ugyanis a QPG fejlesztése a Buda Square irodaház és az angyalföldi Budan lakópark is.

A balatoni szállásadó vállalkozások - a Zalatour Kft., a Siotour és a Balatontourist Zrt. - privatizáció útján történő megvásárlásával 2005 végére az SCD-csoport vált a régió legnagyobb befektetőjévé. A társaságok akvizíciójakor pedig a holding garanciát vállalt a tulajdonába került kempingek és szálláshelyek felújítására. Az SCD Balaton-fejlesztési programjának legfontosabb célkitűzése, hogy a Balaton a külföldi és a magyar turisták számára is elérhető árszínvonalú, ugyanakkor magas minőségű szálláshelyeket és színvonalas szolgáltatásokat kínáló, vonzó, európai jelentőségű turisztikai célponttá váljon. A program a teljes balatoni régiót érinti, amely így Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb turisztikai beruházásának számít az elkövetkezendő 5-7 évben. A beruházások keretében 1200-1300 három-öt csillagos szállodai szoba, 750-800 bungaló, 210-230 kikötőhely, 2300-2400 vendég fogadására alkalmas üdülőpark, témapark, kaszinó, bor- és gasztronómiai központ, valamint vízi sportokra szakosodó park épül majd fel.

---- ----Az SCD szakértői úgy számolnak, hogy a magyar tengernél eltöltött vendégéjszakák száma akár 30 százalékkal is megnőhet az egész évessé váló turisztikai szezonnak köszönhetően. A teljes beruházási program végén a már működő turisztikai létesítmények gazdaságélénkítő hatása pedig a régióban és nemzetgazdasági szinten is érezhető lesz. A program 1500-1800 új munkahelyet biztosít az érintett településeken, és éves szinten 8-9 milliárd forint adóbevételt generál az állam és a helyi önkormányzatok számára. A jövőre induló beruházásokról az SCD-csoport és a Quinlan Private januárban közös sajtótájékoztatón és kétnapos, szakmai konferencián ad részletes tájékoztatást.

Az SCD-csoport számokban

Alapításának éve: 2000


A cégcsoport eddig 181500 négyzetméter lakó-, kereskedelmi és turisztikai ingatlant fejlesztett. Ez 1090 lakást, mintegy 50 kereskedelmi egységet, 3 négycsillagos szállodát és 1 aquaparkot jelent.

Eddigi beruházásainak összértéke meghaladja az 50 milliárd forintot.

A társaság összesen 24 leányvállalatot működtet.

Alkalmazottainak létszáma: 1200 fő.

Quinlan Private

A társaság befektetőként és tanácsadóként szerteágazó ingatlanfejlesztési, finanszírozási és ingatlanportfólió-kezelési tevékenységet végez. Az Írországban, Nagy-Britanniában, Nyugat- és Kelet-Közép-Európában kezelt befektetéseinek összege meghaladja a 11,5 milliárd eurót. Ingatlanportfóliója többek között szállodákból, kereskedelmi és lakóingatlanokból áll. Legismertebb ezek közül a londoni Maybourne Hotel Group, a Mariott Hotel lánc Nagy-Britanniában található, összesen 47 négy- és ötcsillagos szállodája, valamint a Jurys Inn szállodalánc írországi és nagy-britanniai egységei. A Quinlan Private főbb irodái Dublinban, New Yorkban és Londonban találhatók, a kelet-közép-európai tevékenységét pedig Prágából irányítja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.