PR

Város a városban

/ 2008.05.29., csütörtök 14:32 /

A józsefvárosi Corvin sétányon a Cordia Magyarország Zrt., a Futureal Csoport, a józsefvárosi és a fővárosi önkormányzat az idei év tavaszától nagyléptékű beruházásba kezdett.

A 240 ezer négyzetméteren folyó építkezésen lakó-, kereskedelmi-, valamint irodaépületek kapnak majd helyet. Tavasszal adtak át mintegy 19 ezer négyzetméter irodát, jelenleg már szerkezetkész a közvetlenül a sétányon elhelyezkedő első lakóépület, a Cordia Fontana Ház, és megkezdődött egy újabb lakóépület, a Cordia City Garden építése is. Az építkezés első ütemét, a Corvin Mozitól a Nagytemplom utcáig tartó szakaszt 2009 őszére kívánják befejezni, melynek keretében megkezdődik a Corvin sétány építése is.Május 28-án, a Cordia City Garden alapkőletétele alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Futó Gábor, a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Futureal Csoport vezérigazgatója úgy vélekedett: a beruházás a rendszerváltás óta a legsikeresebb lakásépítési projekt. A Corvin sétányt pedig - a tervek alapján - egyedülálló közterületnek tartja. Futó kedvezőnek ítéli, hogy a beruházás nem a külvárosban, hanem a főváros szívében található. A Cordia City Garden kapcsán felvázolta, hogy annak alsó szintjén a belváros legnagyobb, közel 2800 négyzetméteres fitness-wellness szolgáltató egységét kívánják kialakítani, melyben egy 25 méteres uszoda is helyet kap.Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere úgy fogalmazott: "Ha beledöglünk, akkor is megcsináljuk", és hozzátette: az önkormányzat számíthat a Futurealra, de reméli, a Futureal is számít az önkormányzatra. A helyhatóság főként a régi házak elbontásából vette ki a részét, és az innen kiköltözött lakók számára biztosított új lakásokat. A városrész vezetője kitért arra is, hogy a jelenlegi munkálatok nagy terhet jelentek az itt élőknek, ám azt a beruházó igyekszik valamelyest enyhíteni.

Demszky Gábor elmondta, hogy a főváros főként a szükséges infrastruktúrát kívánja biztosítani a beruházáshoz. A beruházás során szerinte a múlt felszámolódik, helyette pedig új "gócpont" jön létre, párhuzamosan a fővárosi önkormányzat által kezdeményezett szociális városmegújítással, melyet a Józsefváros és Kőbánya egy-egy negyedében terveznek.

Földi Tibor, a 2000 óta lakásfejlesztéssel foglalkozó Cordia Magyarország Zrt. vezérigazgatója jelenlegi fejlesztésük zászlóshajójának tartja a Corvin sétányt. Közvetlenül a sétányon elhelyezkedő, 240 lakásos épület - a Cordia Fontana Ház - kialakítása során geotermikus energiát is hasznosítanak majd. Ezzel a Budapesten szinte egyedülálló módszerrel a talajvízből nyert hőenergiát használják fűtésre, illetve hűtésre.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.