valasz.hu/sport/negy-ok-amiert-nem-kell-szegyenkezniuk-a-vizilabdas-lanyoknak-120032

http://valasz.hu/sport/negy-ok-amiert-nem-kell-szegyenkezniuk-a-vizilabdas-lanyoknak-120032

Sport

Ki örül a végén?

/ 2016.06.19., vasárnap 09:26 /
Ki örül a végén?

„Ma még nagyon szomorúak voltunk a mérkőzés után, mert egy győzelmet veszítettünk el az utolsó percekben, de ha holnap újra megnézzük ezt a találkozót, akkor lehet, hogy már nagyon fogunk örülni a döntetlennek.” Az őszinte vallomás Helmír Hallgrímmsontól, izlandi kapitánytól való, aki nagyon dicsérte a magyar csapatot, és csak kereste annak a magyarázatát, hogy a labdát kétharmad részben válogatottunk birtokolta, míg az ő csapatának ez csak egyharmad részben sikerült.

Furcsa mérkőzés volt, annyi szent, a magyar tábor a végén nagyon örült a megkaparintott egy pontnak, pedig a játék képe alapján győzelmet érdemelt volna válogatottunk. Ahogy azt szaknyelven mondják, végig a mieink dominálták a kilencven percet, az orosz játékvezető által könnyen megadott büntető mégis kis híján az izlandiakból csinált győztest.

Szombati ellenfelünk nem Yehudi Menuhinja a futballművészetnek, de néhány alapfogást, mint a védekezést, és az abból indított villámgyors ellencsapást, nagyon is mesterien műveli. Ezért aztán Izland ellen olyan óriások is elvéreztek már, mint Hollandia, vagy pontot veszítettek, mint Portugália. Ezért aztán illik magas polcra rakni Hallgrímsson igencsak megalapozott véleményét, mert a második félidőben nem, hogy újabb találatot nem szereztek az izlandiak, de a növekvő magyar nyomás alatt megtörtek és öngólt vétettek.

Az izlandiak mestere azt is megjegyezte, hogy a magyar egyenlítő gól miatt senkit nem tud hibáztatni, mert az a labda a hálóba talált, és akárki lett volna ott, akkor is ugyanott végzi.

Erre mondta Bernd Storck, hogy azt a gólt nem ajándékba kaptuk az ellenféltől, hanem kiprovokáltuk. És ez így igaz.

A magyar együttes megint csapat volt a javából, csak most sokkal nehezebb lélektani helyzetben, hiszen hátrányból, egy remekül reteszelő védelemmel szemben kellett küzdenie, de a győzelem esélyét egy pillanatra sem adta fel senki. Ráadásul Hallgrímsson azt is mondta, hogy náluk mintha elfogyott volna a levegő a végére, ami ugye oxigénhiányt okoz, és rossz döntéshez vezet. És a magyar válogatottnál semmilyen korban nem volt még jellemző, hogy erőnlétben magunk alá gyűrte az ellenfelét. Főként nem egy erőtől duzzadó északi csapat ellen. Most ezt is megértük.

Megint mindenki a csapat dicséretét zengte, és külön strófa szólt a közönségről, amely itt Marseillében is fergeteges hangulatot teremtett. Dzsudzsák Balázs azt is mondta, hogy hihetetlenül jó tizenötmilliomod magával együtt futballozni, érezni a közös lélegzést, a közös lelkesedést, az egyszerre lendülő lábakat, és azt kívánta, hogy ha nem is a következő éjszaka – ahogy azt a válogatott választott indulója mondja -, de az Európa-bajnokság sose érjen véget.

Nos, a tervezett időben nem is fog. A magyar válogatott a szombati döntetlennel a második kör után is vezeti a csoportját. Két pont az előnye az egyaránt 2-2 pontos portugálokkal és izlandiakkal szemben, mivel a másik csoporttalálkozón az osztrákok 0-0-ra játszottak Christian Ronaldóék ellen.

Ha valaki az Európa-bajnokság előtt azt jósolta volna, hogy csapatunk az utolsó csoportmeccsén az első helyért játszhat a portugálokkal, alighanem gyámság alá helyeztetik. Most meg ilyen a való világ: őrületes.

Őrületesen jó.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az utolsó fordulóban még akár a harmadik helyre is visszacsúszhatunk, ha vereséget szenvedünk Portugáliától, míg Izland legyőzi Ausztriát. De a mai négy pont már akkor is továbbjutást jelenthet, vagyis az Eb június 22-én a magyar válogatottnak még nem ér véget.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.