Sport

Storck: Felejteni kell!

/ 2016.06.18., szombat 07:00 /
Storck: Felejteni kell!

Úgy tűnik, hogy a siker egyik pillére a felejtés. Felejteni kell, ha veszít a csapat, és felejteni, ha győz. Bernd Storck legalábbis ezt vallja.

A pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy gyorsan véget kellett vetni az osztrák győzelem okozta eufóriának, hogy a következő feladatra lehessen koncentrálni. Izland ugyanis nagyon jó csapat. A portugálok elleni döntetlenjük egyáltalán nem lepte meg a magyar kapitányt, mivel a szigetországiak játékosai komoly külföldi bajnokságokban edzőnek és vérteződnek fel. Kemény meccs elé nézünk.

Storcknak ráadásul kényszerűen kell belenyúlni a csapat összeállításába, hiszen a jobbhátvéd Fiola Attilának részleges szalagszakadása van, ezért a csoportmérkőzéseken már bizonyosan nem játszhat. De hogy ki lép a helyére, a kapitány nem árulta el, és azt a kérdést is elhárította, hogy a diósgyőri Elek azért vett-e részt a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón, mert tagja lesz a kezdőcsapatnak. Azt azonban mondta, hogy szeretne minél több kerettagnak játéklehetőséget biztosítani az Európa bajnokság idején, de hogy kinek és mikor, az az ő titka.

Valószínűsíthetjük azért, hogy Fiolát az MTK védője, Bese Barnabás pótolja majd, és az is elképzelhető, hogy az osztrákok ellen nagyot futballozó, ám mégis csak 37 éves, és ezért nehezebben regenerálódó Gera Zoltán helyén Elek Ákos jut majd szóhoz a szombati kezdő csapatban.

Az izlandi csapatnak nincsen sérültje, így számíthatunk a portugálok elleni kezdő tizenegyre.

Arra a kérdésre, hogy számolgatnak-e a magyar játékosok, melyik csoport helyre érhet oda a válogatott, Elek nagyon határozottan válaszolta, hogy nem kell számolgatniuk, csak meg kell verni az izlandiakat, és két győzelemmel máris lehet készülődni a folytatásra. De ő is, és a sajtótájékoztatón ugyancsak résztvevő Szalai Ádám is jelezte, hogy fizikailag kiváló, pontrúgásokban nagyon erős ellenféllel szemben csak a legjobb teljesítmény kecsegtethet a siker reményével.

A többi csoportban közben bonyolódik az élet. Az Európa bajnokság immár meglepetésekben is bővelkedik, hiszen már nem csak a magyar-osztrák (2-0) és a portugál-izlandi (1-1) találkozó említhető, de ide tartozik Észak-Írország Ukrajna feletti győzelme (2-0), a német-lengyel pontosztozkodás (0-0), valamint a csehek és a horvátok döntetlenje is. Az Ukránok kivételével azonban még mindenki bízhat a csodában, így az ugyancsak nulla pontos albánok is, akik a kilencvenedik percig Szkander bég hősiességével védték a kapujukat a tornagyőzelemre sem esélytelen franciákkal szemben, de azután kétszer is kapituláltak. (2-0)

Marseille-ben rossz minőségű gyepszőnyeg, és kiváló idő várja a szombaton 18 órakor pályára lépő csapatokat. A városban a magyar jelenlét tekintélyesnek mondható. A tengerparton négyes számú plázson homokba is tűzték a magyar lobogót, mint egy jelezvén a partra szállásunkat… Várhatóan 15 ezer honfitársunk igyekszik majd győzelembe hajszolni kedvenceit, hogy aztán Budapesten megint megállhasson a forgalom.

Storck persze higgadt volt, és hűtötte a kedélyeket. Azt mondta, hogy most mindenki azt gondolja, hogy ettől kezdve minden úgy megy majd, mint az osztrákok ellen. Győzelmet győzelem követ. Pedig nem fog úgy menni. Minden sikerért nagyon meg kell küzdeni.

És legyen igaza! A küzdést nem bánjuk. Csak újabb győzelmet (vagy döntetlent) kelljen megint felejtenünk!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.