valasz.hu/sport/csapo-gabor-lehet-hogy-a-kovetkezo-olimpiat-mar-nelkulunk-rendezik-129220

http://valasz.hu/sport/csapo-gabor-lehet-hogy-a-kovetkezo-olimpiat-mar-nelkulunk-rendezik-129220

Sport

Vissza Európába!

/ 2017.08.09., szerda 14:36 /

A Videoton visszaadta a magyar futballszurkolók önbecsülését, miután kiverte az Európa Ligából a nála lényegesen magasabban jegyzett Bordeaux-t.

A válogatott Andorrában elszenvedett csúfos veresége zárójelet kapott. Az utolsó futballnemzet minősítést egy időre elfeledhetjük. A Videoton továbbjutott francia ellenfelével szemben, amivel nagy szívességet tett a többi magyar klubnak is, mert a hazai pontvadászatot kiemelte a futottak még kategóriából, és magasabb polcra tette.

Marko Nikolics, a Videoton szerb edzője a meglepetésszámba menő siker után azt mondta, hogy az egész magyar futballért küzdöttek, és boldogsággal tölti el, hogy erőfeszítésük nem volt hiábavaló. Amely nyilatkozat világosan jelzi, hogy perifériára szorult nemzetként a szerbeknek vagy a magyaroknak a labdarúgás több mint játék: a nemzeti önkifejezés egyik legfontosabb formája. A nálunk kisebb futballnemzetektől elszenvedett vereségeket ezért éljük meg becsületünkön esett csorbaként, míg a nálunk nagyobbak felett aratott győzelmeket ezért ünnepeljük világraszóló eredményként.

Most épp az utóbbiban van részünk. A Videoton kifejezetten bátor, taktikus és hatékony futballt játszva ejtette ki a kupából a Bordeaux-t, ezzel árnyalva azt az ítéletet, hogy a magyar labdarúgás semmiben sem vethető össze a külföldön művelt változattal. Mert lám, összevethető. És bár a francia együttes a több mint százszoros cseh és a 36-szoros francia válogatott játékos mellett felvonultatott egy olyan brazilt is, akinek a piaci értéke vetekszik a teljes fehérvári játékoskeret 13 millió eurós összértékével, az eredményen ez nem látszott.

A továbbjutásra annál is nagyobb szükség volt, mert a többi magyar csapat jószerével ott folytatta a nemzetközi szereplést, ahol tavaly abbahagyta. A Vasast az első selejtezőkörben búcsúztatta izraeli ellenfele, amely egy fordulóval később egy bolgár csapaton akadt fenn. A bajnok Honvéd ugyancsak izraeliek ellen vérzett el, de a Hapoel Be’er Sheva ma is versenyben van, és jó eséllyel pályázik a Bajnokok Ligája főtáblájára. A Ferencváros is azzal vigasztalódhat, hogy dán kiverője, a Midtjylland esélyes az Euró Liga csoportmeccseire, amely szerencsében ez idáig csak két magyar klub részesült. Előbb a Debrecen, majd a Videoton futballozta végig az őszt.

A csoportkör előtt még egy ellenfelet kellene leküzdenie a Videotonnak, hogy a főtábláig jusson. Az pedig nem más, mint Marko Nikolics edző előző klubja, a Partizan Belgrád. A szerb bajnok Transfermarkt-értéke meghaladja a Videotonét, de nem oly mértékben, mint a Bordeaux-é. A szerbek játékoskerete 16,5 millió eurót kóstál, legmagasabbra tartott futballistájuk, Gyurgyevics ebből 3,5 milliót tudhat a magáénak. Míg a Vidi legértékesebb játékosa az ugyancsak szerb, korábbi partizános Scsepovics, akit 1,2 millióra áraz ma a piac.

Marko Nikolics egykori tanítványai Marko Nikolics mai tanítványaival néznek majd farkasszemet. Delikát helyzet. Parázs meccsekre van kilátás még úgy is, hogy a belgrádi találkozó az UEFA büntetése miatt zárt kapus lesz. A fanatikus szerb szurkolók majd a visszavágón mutatkozhatnak be. Hogy az 1800 lelket számláló Felcsút örömére vagy bánatára, az a rendőri helytálláson is múlik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.