Beszippant a sötétség

/ 2018.01.17., szerda 18:58 /

Tolsztoj 1887-es művének világvégi orosz falujában se remény, se boldogság, csak sötétség, leginkább a lelkekben.

A gazdag földesúr beteg és fösvény, fiatal felesége pedig a még fiatalabb béreslegényért van oda – aki mindenki másért is. Az asszonyi szenvedést gyilkosság követi, de a várva várt boldogság sehogy sem érkezik, sőt egy újabb gyilkossággal még mélyebbre süllyedünk a mocsokban. Elfelejtettük Istent – hangzik el a darabban, s csak mikor a fiatal béres mindenki előtt bevallja bűnét, s bocsánatért esedezik ember és Isten előtt, akkor tudunk hosszú idő után levegőért kapkodni. Zöldy Z. Gergely ’80-as évekbeli vidéki magyar házat idéző díszletei között otthon érezhetjük magunkat, körbeüljük a színpadot, így mellettünk fő az étel, közelünkben tervelik ki az emberölést, bőrünkön érezzük a feszültséget. Alföldi Róbert nem akar többet mondani Tolsztojnál, hagyja, hogy a mű beszéljen nyersen és világosan, és ez – a Radnótiban bemutatott Futótűz után – ismét katartikus élményt ad.

A sötétség hatalma – Budaörsi Latinovits Színház
Rendező: Alföldi Róbert
*****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.