Politika, kabaré

/ 2018.02.14., szerda 17:58 /

„Miközben rajtuk röhögünk, ők rajtunk röhögnek” – szól A politikusok lelkivilága című közéleti kabaré mottója.

A tucatnyi jelenetből összeálló előadás alig hetven perc, mégis sokféle helyzetet mutat be, melyek középpontjában mindig a politikus áll. Manipulatív polgármester, politikusokat gyűlölő szülők, politikusnak készülő gyerek, kommunikációs stratégák és nagymellényű képviselők, megannyi abszurd epizódban. Bánki Gergely, Egger Géza, Hay Anna és Szabó Zoltán több szerepben nyűgözi le a nézőket, a dumaszínházas Litkai Gergely és Vinnai András közreműködésével (is) készült előadás ennek ellenére sem igazán szórakoztató. Néha olyan, mintha Örkény-egyperceseket, máskor meg mintha altesti humorra épülő, olcsó kabarét néznénk. Az egyes jelenetek változó színvonala miatt a végeredmény is vegyes, legtöbbször inkább kínunkban nevetünk – persze ez sokszor a mai magyar politikai életre is igaz.

A politikusok lelkivilága – Jurányi Ház
Rendező: Bánki Gergely
** és fél

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.