Film, színház, nosztalgia

/ 2018.05.23., szerda 18:43 /

A következő évadban több filmsikert is színpadra állítanak a pesti színházakban.

A Nemzeti Színházban az olasz Luchino Visconti Rocco és fivérei című, 1960-as klasszikusát rendezi Vidnyánszky Attila, a Vígben ifjabb Vidnyánszky Attila Chaplin Diktátorát, Eszenyi Enikő pedig John Cassavetes Premierjét viszi színre. Nyilván utóbbi adaptálható a legkönnyebben, hiszen az amerikai rendező fél évszázada készült, rengeteg közeliből álló filmje is színházban játszódik. A főszereplők az életközepi és művészi válságban szenvedő díva (Gena Rowlands) és az ő életközepi és művészi válságban szenvedő élet- és művésztársai. Nem hangzik vonzóan? Kevés válság az, de Cassavetes színésztruppjának köszönhetően mégis rendkívüli közvetlenséggel ragadja meg mindannyiunk kríziseinek alaphangulatát – és a lehetséges kivezető utakat is megmutatja. Aki rákap a New York-i önmarcangoló értelmiségiek játékára, elmerülhet Cassavetes életművében. Itt van például az 1974-es Egy hatás alatt álló nő, amelyben feltűnik a Cassavetes-gárda egyik oszlopos tagja, a „magyar származású” Peter Falk is. Nemcsak az önmarcangolásban voltak ők nagyok: a tétova, együttérző Columbo hadnagy figuráját is Cassavetes álmodta meg színészének.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.