Gazdaság

Sörözéssel a munkanélküliség ellen

Indul a Jóleső Segítség Program

/ 2014.06.19., csütörtök 14:18 /

Idén nyáron minden korsó csapolt Soproni sör árából 10 forintot az álláskeresők támogatására fordít a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve elindított, Soproni Jóleső SegítségProgram – a nyári fogyasztástól függően – akár 100 millió forinttal is hozzájárulhat a fiatal és pályakezdő munkanélküliek sikeres álláskereséséhez.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2009 óta működteti az Ygen nevet viselő programját, mely többek között ingyenes képzések révén járul hozzá pályakezdők és fiatalok munkába állásához. A kezdeményezés kiemelkedő hatékonyságát jelzi, hogy indulása óta eddig több mint 2000 fiatalnak nyújtott támogatást, és a tanultakat kamatoztatva, a jelentkezők mintegy 60-70 százaléka tartósan el is tudott helyezkedni. Az Ygen sikere a több hónapos, személyre szabott foglalkozásokból fakad, melyek során feltárják, milyen akadályok nehezítik a jelentkező álláshoz jutását, és segítséget nyújtanak azok leküzdéséhez. A Heineken nyári akciója új nagyságrendet ad az eddig is jó eredményekkel működő programnak; a befolyó összegből ősztől az ország 10 helyszínén rendezhetnek rendhagyó állásbörzét, és az év folyamán további több ezer jelentkezőnek nyújthatnak szakszerű támogatást.

„A Heineken elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez és sikeréhez. A Soproni sör, mint a legnépszerűbb magyar sörmárka, pozitív, optimista képet közvetít a fogyasztók felé, és ezt a szemléletet szeretnénk megosztani a Soproni Jóleső Segítség Program révén is” – mondta Joris Huijsmans, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója. A vállalatvezető szerint egy márka csak úgy sugározhat hitelesen előnyös képet magáról, ha nem csak a termék minősége, ízvilága, de a vállalat társadalmi felelősségvállalása is igazolja azt. Joris Huijsmans kiemelte, a Heineken és az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködése lehetőséget nyújt a magyar fogyasztóknak, hogy kedvenc sörük vásárlásával járulhassanak hozzá a pályakezdők munkába állásához.

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalok elhelyezkedésének akadálya leggyakrabban nem a munkahelyek hiányából, hanem a jelentkezők rossz helyzetértékeléséből, tájékozatlanságából fakad. Ezek a problémák azonban – ha az álláskereső kellő motivációval rendelkezik – egy személyre szabott felkészítő kurzuson vagy akár egy alaposabb beszélgetés során is eloszlathatóak. A Heinekennel kötött stratégiai partnerség következtében a szervezet növelni tudja a program hatékonyságát: a tíz helyszínen megrendezett állásbörzén túl, a szakemberek évente 5-600 főnek személyesen és 3000-3500 érdeklődőnek telefonos forródróton keresztül nyújthatnak majd támogatást.

A Soproni Jóleső SegítségProgram elindításának bejelentésén jelen volt Simicskó István sportért felelős államtitkár is, aki szerint különösen fontos, hogy mind a kormány, mind a reálgazdaság szereplői értékalapú célokat tűzzenek ki maguk elé. Az államtitkár szerint a jelenlegi kezdeményezés és a kormányzat törekvései egyeznek, hiszen közös céljuk, hogy csökkenjen a munkanélküliség, és ez által erősödjön a gazdaság.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.