valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Tiltakozik a meggyilkolt bengázi nagykövet édesapja

/ 2012.10.16., kedd 15:44 /

„Visszataszító lenne, ha fiam meggyilkolása a politikai kampány részéve válna" - nyilatkozta Jan Stevens, a szeptember 11-én Líbiában meggyilkolt amerikai nagykövet 77 éves édesapja, miközben a család a kaliforniai temetést intézi.

Az 52 éves nagykövet a San Francisco vonzáskörébe tartozó Piedmontban nőtt fel. Egyetemi tanulmányait a rangos Berkeley Egyetemen végezte. A diploma megszerzése után a Békehadtest tagjaként angol nyelvet tanított Marokkóban, míg ő maga az arab nyelvet sajátította el. Karrierdiplomataként mind republikánus, mind demokrata elnököket szolgált. Az 52 éves Stevenst szülei és testvérei gyászolják.  

A nagykövet édesapja szerint fia soha nem panaszkodott biztonsági problémákra. Mindig nagyra tartotta Hillary Clintont. Utoljára augusztusban beszélt vele telefonon, és halála előtt egy nappal váltott vele levelet.

„A biztonsági kérdéseket most vizsgálják szakszerűen. A család nem akar úgy tenni, mintha értene ehhez. Objektívan kell mindent kivizsgálni azoknak, akikhez ez a terület tartozik. De semmi esetre sem tartozik ez a tragédia az elnökválasztási kampányra" - érvelt a gyászoló apa, majd hozzátette, hogy a külügyminisztérium folyamatosan tájékoztatja őket.

Az apa kívánsága nem teljesült. A kampány egyik leghevesebben vitatott témája a bengázi merénylet, annak kihatásai a közel-keleti politikára és a kormány szavahihetősége. Annál is inkább, mert az Obama-kormány megváltoztatta a merénylet történetét. Az előre megszervezett terrorista akciót először spontán tüntetésként magyarázták, és csak később helyesbítettek. A nagykövet halálának pontos körülményeit a mai napig nem ismerik.

Mitt Romney és a republikánusok hevesen támadják Obamát, és felvetik a bizalmatlansági kérdést. Állításuk szerint Obama az al-Kaida meggyengítésével kampányol, pedig a líbiai események ellentmondanak ennek. Egyesek odáig merészkedtek, hogy saját volt republikánus  elnökükhöz, George W. Bushhoz hasonlították a jelenlegi elnököt, mondván, Obama olyan rossz, mint Bush volt. És idézték a híres 2003-as „Missziót teljesítettük" beszédet, amelyben Bush elnök az iraki küldetést befejezettnek tekintette, holott a vér meg évekig folyt, és hivatalosan csak 2011-ben fejeztek be a háborút.

A gyászoló apa hozzátette, hogy nem figyeli naponta a kampánymegnyilatkozásokat, de szégyenteljesnek tartaná, ha meggyilkolt fiát politikai célokra használnák fel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.