valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

http://valasz.hu/vilag/az-ozil-botrany-utorezgesei-focista-a-nagyhatalmi-jatszmaban-129221

A csehek kedvelik Orbánt, mégis eltávolodnának a V4-ektől

/ 2017.06.11., vasárnap 12:00 /
A csehek kedvelik Orbánt, mégis eltávolodnának a V4-ektől

A csehek rokonszenveznek Orbán Viktor migránspolitikájával, mégsem álltak ki mellette a kvótaperben. Csehország annyira Nyugatra sorolja magát, hogy eltávolodhat a V4-ektől – állítja Lékó István,a Lidové noviny cseh jobboldali napilap főszerkesztője. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Lékó István szerint Csehországban az emberek nagy része kedveli Orbánt, mert már két-három éve olyan dolgokról beszélt – többek között a migránsáradat veszélyeiről –, melyeket az uniókonform cseh politikusok akkor még szóba sem mertek hozni. A főszerkesztő szerint Csehország azért mulasztotta el, hogy csatlakozzon Budapesthez vagy Pozsonyhoz az Európai Unió bíróságán folyó, a kvótarendszert megtorpedózni hivatott perhez, mert a prágai kormány verbálisan ugyan elutasítja a kvótarendszert, de jogi szinten nem akar már ujjat húzni Brüsszellel.

Lékó úgy látja, bármilyen eredmény is születik az őszi parlamenti választásokon, Csehország közelebb fog kerülni Németországhoz és Franciaországhoz, és távolodni a visegrádiaktól. A közvélemény 80 százaléka inkább a „mag-Európához”, mintsem a visegrádi együttműködéshez akar tartozni.

 

 

 

 

A teljes interjú a június 8-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.