felsooktatasirangsor.hu/vilag/fold-szeru-bolygot-talalt-a-nasa-de-miert-fontos-ez-114201

http://felsooktatasirangsor.hu/vilag/fold-szeru-bolygot-talalt-a-nasa-de-miert-fontos-ez-114201

Betegség lett a videójátékfüggőség, jöhet a törvényi szigor

/ 2018.06.21., csütörtök 15:00 /
Betegség lett a videójátékfüggőség, jöhet a törvényi szigor

Alig ért véget a világ legnagyobb játékipari seregszemléje, amikor a WHO ledobta az atombombát, és mentális zavarként ismerte el a játékfüggőséget. De többet árt-e a döntés, mint amennyit használ? Kiderül a digitális Heti Válaszból.

Közel 69 ezren vettek részt Los Angelesben a játékipar legnagyobb kiállításán június második hetében. Az E3 az az esemény, ahol a nagy játékkiadók és konzolgyártók sajtótájékoztatónak nevezett show-műsorok keretében leleplezik újdonságaikat, és Hollywoodot megszégyenítő trailereket tesznek közzé közelgő címeikről.

 

Négy nappal a seregszemle után egy másik fejleménytől hangos a szaksajtó: az Egészségügyi Világszervezet mentális zavarnak nyilvánította a játékfüggőséget. Más szóval az alkohollal, a cigarettával és a szerencsejátékkal egy kategóriába sorolta azt a tevékenységet, amire a 109 milliárd dolláros biznisz épül. Ám míg előbbieket a legtöbb állam a kiskorúak védelmében szigorú keretek közé tereli, a játékipar jóformán szabályozatlanul vált a világ egyik vezető szórakoztatóipari ágazatává.

Miért próbálták egyes szakemberek megakadályozni a játékfüggőség patologizálását? Milyen eszközökkel léphetnek fel a világméretű járvány ellen a nemzeti törvényhozások? Nemcsak ennek jártunk utána összeállításunkban, azt is megnéztük, hogy csapódott le a feminista- és LMBT-lobbi térnyerése a nemrég véget ért játékexpón.

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.