valasz.hu/vilag/legfrissebb-szamunkban-exkluziv-portret-kozlunk-a-ketarcu-elnokrol-63164/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

http://valasz.hu/vilag/legfrissebb-szamunkban-exkluziv-portret-kozlunk-a-ketarcu-elnokrol-63164/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1

Donald Trump már most halhatatlan

/ 2018.05.14., hétfő 09:40 /

„Izrael legrasszistább focicsapata.” Ezt maguk a Beitar Jeruzsálem drukkerei állítják magukról. Ebben a dokumentumfilmben például. Az 1936-ban alapított klub a zsidó államiság egyik szimbóluma, amely muszlim játékost soha nem tűrt meg soraiban. A 2012/13-as szezonban leszerződtetett két csecsenföldit, de az idény végével haza is mentek, mert a Beitar keménymagja, a La Familia ennek szükségességét nem épp politikailag korrekten éreztette velük.

Izraelben ma hatalmas népünnepély lesz, az Egyesült Államok nagykövetsége ugyanis átköltözik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Donald Trump még decemberben jelentette ezt be, amivel a palesztinok értésére adta, mit gondol a vitatott státusú város hovatartozásáról. A ceremónia előzményeként vasárnap fogadást rendeztek az izraeli külügyminisztériumban, amelyen az országba akkreditált 86 nagykövet közül nagyjából harmincan vettek részt. Az európai országok többsége bojkottálta az eseményt, Magyarország nagykövete azonban – cseh, osztrák és román kollégájával együtt – részt vett rajta.

Trump közel-keleti hazárdjátékának talán Izrael tud egyedül szívből örülni. Ennek jeleként – zsák a foltját alapon – a Beitar Jeruzsálem nevet változtat: mostantól Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Nem vicc, a klub ezt vasárnap este közölte a Facebookon: „Jeruzsálem 70 éve vár a nemzetközi elismerésre, mígnem Trump elnök egy bátor lépéssel Izrael örök fővárosaként ismerte el. Trump elnök bátorságot és igaz szeretetet mutatott az izraeli emberek és fővárosuk felé, és további országok követik őt abban, hogy megadják Jeruzsálem jogos státusát. A Beitar Jeruzsálem futball klub – a város egyik kiemelkedő jelképe – boldogan jutalmazza az elnököt a szeretetéért, a maga módján. Eli Tabib tulajdonos és Eli Ohana klubelnök úgy döntöttek, hogy a történelmet író amerikai elnök nevét teszik a klub elnevezésébe, és mától Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Legnagyobb szeretetünk az elnöké.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.