heti-valasz.hu/vilag/menekultek-az-usa-kimutatta-a-foga-feherjet-116084

http://heti-valasz.hu/vilag/menekultek-az-usa-kimutatta-a-foga-feherjet-116084

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

/ 2018.06.24., vasárnap 07:00 /
Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Pedig már azt lehetett volna hinni, Németország túl van a menekültválság nehezén: évről évre kevesebb menedékkérő érkezik az országba. De akkor miért pont most sodorta a bevándorlás az összeomlás határára a német kormánykoalíciót? Hogyan adhatott két hetet a bajor CSU vezetője, Horst Seehofer a német kamcellárnak, hogy európai megoldást találjon a menekültválságra? És mit remélhet Angela Merkel ettől a két héttől? Tényleg egy elsőnek részletkérdésnek tűnő szabályozás miatt bukhat Európa legfontosabb országának a kormány és érhet véget Európa legnagyobb hatalmú vezetőjének karrierje?

 

 

 

 

 

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Heti Válasz legfrissebb számából, amelyet csak a Digitalstandon vásárolhatnak meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Kiss Tibi: „Ki kell köpni a fekete dugót”

Kitörölné-e az életéből a gödrökkel teli időszakokat? Mit gondol a közrádió zenei felhozataláról? És a politikai kritikáról? Nagyinterjú Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével a legfrissebb digitális Heti Válaszban.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.