Ezért haltak meg ilyen sokan az olaszországi földrengésben

/ 2016.09.03., szombat 12:00 /
Ezért haltak meg ilyen sokan az olaszországi földrengésben

A lassú helyreállítási munkák miatt elnéptelenedhetnek azok a közép-olaszországi települések, amelyeket a múlt héten erős földrengés rázott meg. Az építési szabályok figyelmen kívül hagyása közel háromszáz ember halálát okozta. Részletek a friss Heti Válaszban.

„Ebben az országban, ahol az elmúlt 40 évben nyolc pusztító földrengés volt, csak egy dolgot sajátítottunk el: hogyan kell a romok alól embereket kimenteni. Hogy miként kell megelőző intézkedéseket tenni a teljes katasztrófa elkerülésére, azt még nem tanultuk meg” – írta publicisztikájában Sergio Rizzo, a Corriere della Sera milánói napilap rovatvezetője múlt csütörtökön, egy nappal azután, hogy Olaszország középső részén 6,2 erősségű földrengés pusztított. Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto és Pescara del Tronto településeken közel háromszáz ember halt meg és több százan sérültek meg, amikor az épületek kártyavárként omlottak össze.

A természeti katasztrófa epicentruma a Rómától 100 kilométerre északkeletre fekvő, 2500 lelkes Amatrice volt, mely fél tucat kiemelt jelentőségű középkori műemlékkel – mint a XV. század első harmadában épült Sant’Agostino templom – büszkélkedhet. Pontosabban büszkélkedett, mert a városka fele elpusztult.

 

 

 

További részletek a szeptember 1-jei Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.