Ilyen még nem volt: magyar indul magyar ellen a szlovákiai elnökválasztáson

/ 2018.06.22., péntek 13:00 /
Ilyen még nem volt: magyar indul magyar ellen a szlovákiai elnökválasztáson

Két magyar jelölttel vág neki Szlovákia a jövő tavaszi államfőválasztásnak, egy kormánypárti és egy ellenzéki indulóval. Menyhárt József, a felvidéki magyarokat megosztó politikai körülményekről beszélt a legújabb Heti Válasznak, mely immár csak a Digitalstandon olvasható.

A Magyar Közösség Pártjának elnöke szerint az államfőválasztásra azért nem indítanak közös jelöltet a Híd–Most-tal, mert az átfogó program helyett hatalomtechnikai célokat követ. A vegyes párt most Bugár Bélát, a frontembert küldte az elnökválasztási küzdelembe, abban bízva, hogy az elnökválasztás második fordulójába is bekerülhet. Így megerősödne a Híd helye a jelenlegi kormánykoalícióban. Ez azzal a lehetőséggel is kecsegtetne, hogy sokan, akik a különféle botrányok miatt elpártoltak tőlük, ismét a párt híveinek sorát gyarapítanák.

 

A Híd 2010-es megalakulása óta ugyanis veszített szavazótáborából, kilenc százalékról hét százalékra esett vissza. Bugárék számára most is az a cél, hogy megállítsák a párt bázisának apadását. Az MKP-nak ehhez kellene segédkezni, olyan körülmények között, amikor a Hídnak nincs, az MKP-nak viszont a Felvidék falvait, kisebb városait teljesen lefedő hálózata van – érvelt Menyhárt. A politikus arra számít, hogy szombaton megválasztandó elnökjelöltjük megismétli az öt évvel ezelőtti sikert, és eléri az öt százalékot.

 

A cikk teljes terjedelmében a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban olvasható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.