valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

http://valasz.hu/vilag/szigetorszag-a-kodben-mit-akarnak-meg-az-angolok-az-europai-uniotol-129164

Itt a tökéletes írás a #MeToo-korszakról

/ 2017.12.12., kedd 08:45 /
Itt a tökéletes írás a #MeToo-korszakról

Sem az írónő, Kristen Roupenian, sem a novellát közlő The New Yorker magazin nem gondolta volna, hogy a Cat Person (Macskás ember) ekkora port ver fel. Az elbeszélés jelenség, a közösségi média sztárja, a legtöbbet vitatott mű lett Amerikában. Olyannyira megosztó, hogy nők és férfiak Twitter- üzenetekben dicsérik vagy sárba tapossák. Nem véletlen, hiszen híven tükrözi a férfi–nő kapcsolat kiüresedését, a nők áldozat szerepét, a #MeToo-éra szellemiségét.

A történet a 20 éves egyetemista Margot és a 34 éves Robert kapcsolatteremtési kísérletét és annak kudarcát követi. Margot szabadidejében jegyszedő egy művész moziban. Itt találkozik Roberttel. A lány unalmában elkezd flörtölni vele, a férfi elkéri a telefonszámát. Megindul az SMS- áradat köztük. Nem sok mindenről szól, sok a smiley, face, a szív, a napsugár. Jó reggelt, jó estét kívánnak egymásnak. Azt is megtudjuk, hogy Robertnek két macskája van.

Egy-két hónap után személyesen is találkoznak, moziba majd kocsmába mennek. A lány túl sokat iszik. Azt javasolja, hogy menjenek el Robert házába, szexeljenek. Nincs erőszakoskodás, de a szex Margot-nak nem esik jól. Robert nem tud csókolózni, egyébként is meztelen kövér teste visszataszító. Margot szeretné, de nem meri leállítani, hiszen ő kezdeményezte. Még az éjszaka visszamegy a kollégiumba. Vívódik, hogyan mondja meg annak a Robertnek a kapcsolat végét, aki változatlanul küldi neki a szerelmes SMS-eket. Végül helyette szobatársnője írja meg a szakító üzenetet. Egy hónap múlva Robert egy bárban látja meg Margot-t új barátjával. Csalódását SMS-dühkitörésben fejezi ki, aminek a végén leírja a kurva szót is.               

A nők üdvözölték a történetet, mert a modernkori randevúzás, a rosszul sikerült szex kínjait, kiszolgáltatottságukat látták benne. Saját rossz élményeiket élték át újra.

  • „Mint egy titkos ablak, amin beláthatunk a nők többségének szenvedésébe.”
  • „Éjjel két óra van, nem tudok aludni. Még mindig a Cat Personon gondolkodom. Hány millió nőnek van hasonló vagy rosszabb tapasztalata?”
  • „Margot nem önző. Hogy lehetne egy fiatal nő önző, aki azért szeretkezik, mert nem akar udvariatlan lenni?”

A férfiak egész más véleményen vannak.

  • „A történet szerint Margot szociopata, akit csak az érdekel, hogy mások mit vesznek észre benne. Azzal már nem törődik, hogy tetteivel miként tesz tönkre másokat.”
  • „Ítélkező, egoista lány összeáll egy férfival, akit fizikailag taszítónak talál. Szexelnek, mielőtt még bármiféle érzelmi kapcsolat lenne közöttük. Nem csoda, ha a szeretet nélküli aktus szomorú és lehangoló.”
  • „Képzeljünk el egy 20-as éveiben járó férfi történetét, aki egy harmincas nővel randevúzik. Elhatározza, hogy lefekszik vele, de undorodik öreg testétől, durva módon dobja őt, majd kigúnyolja. Mennyi ideig tarthatná meg a szerkesztő az állását, ha egy ilyen elbeszélést hozna le?”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.