Itt az arab Claudia Schiffer – jön az új menekültáradat?

/ 2016.09.17., szombat 18:00 /
Itt az arab Claudia Schiffer – jön az új menekültáradat?

Líbiából kiinduló újabb menekültáradattal néz szembe Európa, ha Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya visszatér hazájába. A részben magyar származású nő ugyanis meg akarja dönteni az épp csak megalakult líbiai egységkormányt. Részletek a friss Heti Válaszban.

A NATO stratégái valószínűleg nem hitték volna, hogy egy líbiai arab hölgy az Iszlám Állam terrorszervezethez hasonló problémát okoz számukra. Márpedig jelenleg az észak-afrikai ország politikai rendezésének kulcsa egy 39 éves nő kezében van, aki ráadásul utálja a nyugati védelmi szövetséget. Az ellenszenv oka, hogy a NATO 2011-es Tripoli elleni bombatámadásai megölték férjét és két gyerekét. Később az akkor a Nyugat bizalmát élvező felkelők végeztek apjával is.

Az özvegy Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya. Az arab hölgy néhány nappal harmadik gyermekének megszületése előtt, 2011 augusztusában családjával Algériába menekült. Ott azzal a feltétellel kapott politikai menedékjogot, hogy nem avatkozik bele hazája belügyeibe. E kikötést azonban nem teljesítette; folyamatosan bírálta a NATO-t, az apjához hű erők veresége után „hülyék gyülekezetének” nevezte a hadsereget, és ellenállásra szólította fel a társadalmat a lázadókkal és a nyugatiakkal szemben.

 

 

 

Részletes háttér a szeptember 15-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.