Itt vannak az új közellenségek: Londonban túl sok a fehér férfi biciklis!

/ 2018.05.29., kedd 14:15 /

Az angol fővárosban csak fűtik, csak fűtik a dilivonat kazánját.

Amikor az ember azt gondolná, az elnyomás – sőt: az Elnyomás – elleni globális harcban már mindent látott, számíthat Londonra. Ugyan a munkáspárti Sadiq Khan vezette városban a késes támadások száma robbanásszerűen nő, nem ez az igazán fontos. A haladó erők tudják: könyörtelennek kell lennünk, le kell rombolnunk a régi világot. Az Ancien Régime-et, azt.

Beszéljünk tehát végre a fehér, középosztálybeli, férfi biciklisekről.

Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis

Ha a nyájas olvasó nem tudta, hogy ők gondot jelentenek, akkor az Ön elméjét még mindig fogságban tartja a patriarchátus. Szerencsére számíthatunk korunk hőseire: influencerek, trendsetterek, vloggerek és start-upperek mellett olyan komoly gondolkodókra, mint amilyen London város „biciklizésért és gyaloglásért felelős biztosa”. Will Norman természetesen fehér, középkorú férfi, de úgy látja, a magafajták tömeges biciklizése bizony súlyos gond.

Szerinte túl kevés nő és „etnikai kisebbségi csoportokhoz tartozó személy” kerekezik Londonban és többet kell tenni, hogy a főleg fehér, férfi és középosztálybeli biciklisközösség úgymond színesebbé váljon. Most már a bicikliutak is úgymond „szegregáltak”, és hát csodálatos világunkban mi lehetne ennél fölháborítóbb – már azon kívül, hogy a Starbucks-ban lassan érkezik a szívecskés moccacino, persze.

Természetesen akcióterv is készül a tűrhetetlen londoni helyzet orvoslására, aminek részleteitől most mindenkit megkímélünk, de nyilván nagyon hatékony lesz. Ha meg nem, akkor jöhet a Nagy Progresszív Wunderwaffe: a törvényi szabályozás.

Valahogy úgy képzelem, hogy reggelente diverzitás-kommandók állják majd el a bicikliutakat, és a frissen elfogadott jogszabályok értelmében lelökdösik a nyeregből a munkahelyükre igyekvőket, amennyiben nem megfelelő a nemük, bőrszínük és etnikai hovatartozásuk.

Ne álljunk meg félúton, toxikus maszkulinitás pusztuljon!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.