valasz.hu/vilag/margaret-thatcher-volt-tanacsadoja-allt-ki-orban-viktor-mellett-107000

http://valasz.hu/vilag/margaret-thatcher-volt-tanacsadoja-allt-ki-orban-viktor-mellett-107000

Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

/ 2018.03.07., szerda 19:30 /
Maffiagyilkosság a szomszédban: Fico is Soros Györggyel riogat

Belpolitikai válság bontakozik ki Szlovákiában, miután megöltek egy újságírót és menyasszonyát. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: Ján Kuciak le akarta leplezni az országban működő olasz maffia és a kormánykörök, személy szerint Robert Fico miniszterelnök kapcsolatát.

Andrej Kiska szlovák államfő vasárnap a kormány átalakítását vagy előre hozott választás kiírását javasolta, mondván, ez megoldás a gyilkosságok okozta súlyos politikai válságra. Robert Fico miniszterelnök később televíziós sajtónyilatkozatban visszautasította az államfő felszólítását. Azt mondta, Kiska megtagadta a demokratikus parlamenti választások eredményeit, amikor a kormány átalakítására és egy új kabinetről szóló bizalmi szavazásra tett javaslatot. Fico szerint az államfő nyilatkozatát „egyértelműen nem Szlovákiában írták”, és ezzel Kiska csatlakozott azokhoz az ellenzéki pártokhoz, amelyek szerinte államcsínyt akarnak elkövetni. A kormányfő már ott tartott, hogy a vasárnapi beszéd mögött személyesen Soros György állhat.

Miért került szorult helyzetbe a szlovák kabinet? Hogyan fészkelte be magát Szlovákia keleti végeibe az olasz maffia? Igaz, hogy a miniszterelnök környezetében két olyan személy is található, aki kapcsolatban volt az európai uniós támogatások jogtalan felvételére szakosodott olaszokkal?

 

 

 

 

Teljes háttér a március 8-i Heti Válaszban olvasható cikkünkben. A lap a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.