valasz.hu/vilag/kongatjak-a-veszharangot-ujfajta-eroszak-szabadult-el-nemetorszagban-126858

http://valasz.hu/vilag/kongatjak-a-veszharangot-ujfajta-eroszak-szabadult-el-nemetorszagban-126858

Miért bántják a mi jó Sárközy Miklósunkat?

/ 2018.03.20., kedd 16:30 /

Őrizetbe vették Nicolas Sarkozy volt francia államfőt. 

Egy Dubai oktatási konferencia és egy londoni előadás között váratlanul besűrűsödött Nicolas Sarkozy élete. A 2007 és 2012 között francia államfőt 2007-es kampányának finanszírozása miatt rendelték be tanúvallomást tenni ma reggelre, majd vették őrizetbe.

  • Mivel vádolják?

A nyomozás öt éve folyik, egy francia oknyomozó portál, a Mediapart 2012-ben publikált cikkéhez nyúlik vissza. Az újság egy líbiai dokumentumot közölt, amely azt állította, hogy Moammer Kadhafi líbiai diktátor ötvemillió euróval támogatta a részben magyar származású politikus elnökválasztási kampányát.

2016 novemberében a Sarkozy által mindig tagadott ügy új fordulatot vett, amikor egy Ziad Takieddine nevű üzletember vallomást tett. Azt mondta, ötmillió eurót készpénzt vitt több fordulóban Tripoliból Párizsba 2006 végén, 2007 elején, majd átadta Claude Guéant-nak, Sarkozy kabinetfőnökének, illetve magának a politikusnak.  (Guéant-t azóta meg is vádolták azzal, hogy 500 ezer eurónyi vagyonnövekedéssel nem tud elszámolni.)  Ilyen értelemben nyilatkozott Abdallah Senoussi, a Kadhafi-rezsim katonai hírszerzésének volt vezetője, aki most is fontos szerepet tölt be a különben kaotikus líbiai helyzetben.

Egy másik feltételezett elkövetőt, Alexandre Djouhrit januárban tartóztattak le Londonban, óvadék ellenében elengedték, majd ismét letartóztatták. Otthonát már 2015-ben átkutatták a nyomozók és számos dokumentumot lefoglaltak.  

  • Mi várható?

Sarkozyt a törvények alapján maximum 48 óráig tarthatják őrizetben, aztán egy vizsgálóbírónak el kell döntenie, hogy a rendelkezésre álló terhelő bizonyítékok alapján előzetes letartóztatásba helyezik-e. Még ha nem is történik most meg, a fentebb említett adatok alapján Nicolas Sarkozy komoly gondban van. Nemcsak a politikai visszatérés nem sikerült (pártja, a Republikánusok 2017-es államfőjelöltségétől elütötte François Fillon), most a szabadsága is kockán forog.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.