valasz.hu/vilag/igy-lehetne-bemerni-az-ukran-szakadarok-legvedelmi-raketait-102504

http://valasz.hu/vilag/igy-lehetne-bemerni-az-ukran-szakadarok-legvedelmi-raketait-102504

Nincs több titok: ezért végeztek Kim Dzsongun féltestvérével

/ 2017.03.04., szombat 08:04 /
Nincs több titok: ezért végeztek Kim Dzsongun féltestvérével

Kína arra készült, hogy elmozdítja az észak-koreai diktátort, és helyére a rendszerkritikus féltestvérét juttatja hatalomra. A phenjani rezsimnek ezért vált sürgőssé, hogy eltegye láb alól a kommunista ország megalapítójának legidősebb unokáját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

A Kína különleges övezetének számító egykori portugál gyarmat, Makaó belvárosában lévő Four Seasons Hotel pubja az észak-koreai disszidensek, a Dél-Koreából származó üzletemberek és a japán újságírók találkozóhelye. A II. világháború kémtörténeteinek légkörét árasztó söröző amolyan információs cserebörzeként funkcionál, ahol „adják-veszik” az Észak-Koreáról szóló híreket. A sztálinista diktátor Kim Dzsongun önkéntes száműzetésbe vonult féltestvérének, Kim Dzsongnamnak is ez a „műintézet” volt a törzsbázisa. Az észak-koreai államot megalapító Kim Ir Szen legidősebb unokája kitüntetett figyelmet kapott a sörözőben, annak ellenére, hogy valójában csak igen ritkán kritizálta féltestvérét. „Soha nem találkoztunk egymással, nem tudom, milyen ember” – indokolta visszafogottságát ivócimborái előtt.

A mindent tudó törzsvendégek szerint Kim Dzsongunt nagyon zavarta, hogy Kína amolyan trónkövetelőként tartja számon közös apjuktól, a 2010-ben elhunyt Kim Dzsongiltől származó bátyját. Peking személyi testőröket rendelt Dzsongnam mellé, vigyázott, hogy a legidősebb Kim „gyereknek” a haja szála se görbüljön. Aztán…

 

 

 

 

További részletek a március 2-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.