Robert Fico hajlandó lemondani

/ 2018.03.14., szerda 19:52 /

Robert Fico bejelentette, hogy kész lemondani a miniszterelnöki posztról, ha Andrej Kiska respektálja, hogy ez a koalíció folytatja a kormányzást. Hozzátette, ha Kiska ebbe belemegy, már holnap bemutathatják jelöltjüket a kormányfői posztra – írja a Parameter.sk. Mint azt a hírportál megjegyzi: ez azt jelenti, hogy a koalíciós pártok elnökei megegyeztek arról, hogy Robert Fico harmadik kormánya két év után befejezné, a koalíció ugyanakkor fennmaradhat, és egy új miniszterelnököt jelölnének, őt kellene az államfőnek kormányalakítással megbíznia.

Egyelőre nem árulták el a nevét, a SME információi szerint azonban Peter Pellegrini kormányalelnökről vagy pedig Peter Kažimír pénzügyminiszterről lehet szó.

Fico tulajdonképpen három feltételt szabott, de mindegyik egy irányba mutat: a Smer jelölné az új miniszterelnököt, Kiska elfogadná a három párt koalíciós szerződését, illetve a 2016-os választások eredményét, mely hatékony többséget biztosít a koalíciónak – összegzi a Paraméter.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.