valasz.hu/vilag/kongatjak-a-veszharangot-ujfajta-eroszak-szabadult-el-nemetorszagban-126858

http://valasz.hu/vilag/kongatjak-a-veszharangot-ujfajta-eroszak-szabadult-el-nemetorszagban-126858

Romániában csúcspozíciókhoz jut a muszlim kisebbség, helyenként a magyarok rovására

/ 2017.01.22., vasárnap 15:00 /
Romániában csúcspozíciókhoz jut a muszlim kisebbség, helyenként a magyarok rovására

Az ország így akar az iszlám szemében jobb színben feltűnni. A terrorizmus terjedésével azonban a terv visszájára sülhet el. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban!

„A román titkosszolgálatokhoz rendelt amerikai tanácsadók akadályozták meg, hogy a török-tatár származású Sevil Shhaideht regionális fejlesztési minisztert nevezzék ki Románia első női és ugyancsak első muszlim kormányfőjévé” – állítja Barabás T. János. A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője szerint Shaideh szíriai származású férje nemzetbiztonsági kockázat a NATO-tag Románia számára.

A miniszterelnöki kinevezés ötlete része volt annak a több évtizedes múltra visszatekintő elképzelésnek, hogy Bukarest a helyi muszlimokat felhasználva jó színben tüntesse fel magát az iszlám világban. Shhaideh beiktatása lett volna az első alkalom, hogy az Európai Unióban az iszlám egyik követője kormányfői tisztségbe kerül. Shhaidehnak viszont meg kellett elégednie a fejlesztési tárcával, s azzal, hogy ő volt az első politikus Romániában, aki miniszteri esküjét nem a Bibliára, hanem a Koránra tette le.

 

 

 

 

További részletek a január 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.