Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

/ 2018.06.14., csütörtök 17:00 /
Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

„Az incelek egy napon ráébrednek az erejükre, és megdöntik az elnyomó feminista rendszert. Kezdjétek el elképzelni a világot, amelyben a NŐK FÉLNEK TŐLÜNK. A forradalom a Bosszú Napjával kezdődik majd, egy katartikus mészárlással. Ez az én Háborúm a Nők Ellen.” Ez egy részlet Elliot Rodger búcsúleveléből, amelyet 2014-ben, a hat ember életét kioltó ámokfutása előtt írt. A 22 éves Rodger neve fogalom lett, hőskultusza alakult ki az incelek (involuntary celibate, kényszeres cölibátusban élők) körében. Őt tartotta példaképének Alek Minassian is, aki néhány hete Torontóban tíz ember ölt meg egy furgonnal.

 

A végtelenül keserű incel fórumok nagyrészt ugyanazt a nyelvezetet használják, mint az alt-right közösségek, egyes baloldali orgánumok az alt-right részének is tekintik, de ez nem fedi teljesen a valóságot. A friss Heti Válaszban leásunk az incel szubkultúra mélyére, megnézzük, miért cikkezik a nyugati sajtó a „szex újraelosztásáról”, és hogy mi lehet a konzervativizmus válasza a jelenségre.

 

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon.

Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.