Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

/ 2018.03.12., hétfő 17:00 /
Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

„Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok. Látom Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken” – így nyilatkozott Orbán Viktor pénteken a szlovákiai belpolitikai válsággal kapcsolatban. A miniszterelnök nyilatkozata után nem sokkal tüntetők tízezrei vonultak utcára Pozsonyban, hogy a február végén menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíróra emlékezzenek, és a kormány távozását követeljék.

A nyomásnak engedve hétfő délelőtt lemondott Robert Kaliňák belügyminiszter, aki az utca egyik fő célpontja volt.

Orbán szavaira közben reagáltatták a szlovák külügyminisztérium Európa-ügyi államtitkárát. Ivan Korčok visszafogottan, de visszautasította a magyar kormányfő szavait. „Nincs tudomásunk külső szereplők beavatkozásáról. Meggyőződésem, hogy országunk jelenlegi politikai helyzetének megoldása kizárólag a mi kezünkben van.”

A múlt héten egybeforrt magyar–szlovák Soros-ellenes tengely fonákja, hogy az államtitkár ezzel saját miniszterelnökének is ellentmondott, Robert Fico ugyanis szintén a milliárdost sejti az ellene megmozdulók mögött. De jó látni, hogy legalább a szlovák külügy nem zárja ki, hogy egy újságíró halála miatt az emberek maguktól is hajlandók utcára menni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.