Trump üzent: a Kreml hagyjon föl érdekszférájának kiterjesztésével!

/ 2018.04.20., péntek 08:30 /
Trump üzent: a Kreml hagyjon föl érdekszférájának kiterjesztésével!

Amerika azért bombázta az oroszok által támogatott szíriai kormány katonai létesítményeit, hogy Moszkvának üzenjen: a Kreml hagyjon föl érdekszférájának kiterjesztésével. Részletek a friss Heti Válaszban.

A nyugati hatalmak Szíriában törlesztenek Vlagyimir Putyinnak. Az orosz elnök ugyanis a Kreml befolyási övezete kiterjesztésének politikájával egyre vakmerőbben teszteli az Európai Unió és a NATO tűrőképességét. Legutóbb az Oroszország által katonailag és diplomáciailag erősen támogatott szír kormányerőknek a polgári lakosság elleni gáztámadásával.

A vegyi fegyver használatával Bassár el-Aszad szír elnök felszámolta a kormányával szembeni erők egyik legfontosabb ellenállási gócát. Donald Trump amerikai elnök válaszul rendelte el múlt szombaton a – brit és francia közreműködéssel végrehajtott – csapásokat a Dúma városa ellen vegyi fegyverrel elkövetett, 70 áldozatot követelő támadásra.

 

 

 

 

Részletes háttér az április 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.