valasz.hu/vilag/krimibe-illo-tortenet-igy-vette-meg-a-cukoripar-az-orvosok-hallgatasat-120716?fbclid=IwAR3M9Rlvg1tHypqDxLAnr2pelDml0o08f0p33mmQhLr3Qk1tpj7GtN4drno

http://valasz.hu/vilag/krimibe-illo-tortenet-igy-vette-meg-a-cukoripar-az-orvosok-hallgatasat-120716?fbclid=IwAR3M9Rlvg1tHypqDxLAnr2pelDml0o08f0p33mmQhLr3Qk1tpj7GtN4drno

Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

/ 2018.05.13., vasárnap 13:00 /
Újfajta antiszemitizmus terjed Nyugaton – ez a gyűlölet más, mint a korábbi

Újfajta antiszemitizmus terjed Európában. A legfontosabb európai országok vezetőinek egymás után kell felszólalniuk emiatt. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy ez a zsidógyűlölet más, mint a korábbiak: forrása már nem a szélsőjobb, hanem a szélsőbal és a muszlim bevándorlók.

A brit politikai életet megrázó viták egy londoni falfestménytől indultak. Az alkotás a Tower Hamlets negyedben áll, amely a főváros legeliszlámosodottabb kerülete, a lakók egynegyede lehet tősgyökeres brit, a bangladesiek egyedül többen vannak náluk. Külön érdekesség, hogy ebben a hagyományos szegény munkásnegyedben a muszlim érkezők a kelet-európai zsidó bevándorlók helyét vették át. Az egyik utca falára még 2012-ben készített egy neves balos amerikai graffitiművész egy képet, amelyen sötét bőrű, kopaszra borotvált, meztelen férfiak görnyednek, a hátukon tartva egy Monopoly társasjátékot, amellyel nagy orrú és fülű, dús arcszőrzettel rendelkező, jól öltözött öregurak játszanak. A háttérben szabadkőműves jelképek. A kép alkotója szerint csak a bankárokat és a kapitalizmust támadja, mindenki más szerint a zsidókat.

De hogyan lesz egy eldugott falfestményből országos politikai botrány? Vagy egy német könnyűzenei díjkiosztóból? Vagy egy idős francia asszony meggyilkolásából? És mi a közös ezekben az esetekben?

  

Válaszok a május 10-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.