valasz.hu/vilag/margaret-thatcher-volt-tanacsadoja-allt-ki-orban-viktor-mellett-107000

http://valasz.hu/vilag/margaret-thatcher-volt-tanacsadoja-allt-ki-orban-viktor-mellett-107000

Úton a politikai integráció felé

/ 2001.04.13., péntek 07:38 /

Újvidéki tudósítónktól

A Vajdaságban komoly várakozás kíséri a státustörvény formálódását. Szinte egyöntetű az értékelés, hogy ez az első komoly lépés a határon túli magyarok politikai integrációja felé. Mivel a Délvidéken sokan többet várnak, konkrétan kettős állampolgárságot remélnek, a most készülő okmányra úgy tekintenek, mint ennek a majdani jognak a megalapozására.

Ebben a pillanatban még nem lehet felmérni, hogy mekkora lesz az érdeklődés a kedvezményeket adó magyar igazolvány iránt, de kétségtelen, hogy több tízezer igénylőre lehet számítani, és csak az idősebb korosztály körében mutatkozik érdektelenség. A vajdasági magyarok közül sokan már most is kétlaki életmódot folytatnak, így bizonyára nagy számban élnek majd az ideiglenes munkavállalás legális lehetőségével. Az első visszhang alapján nagyon kedvező a fogadtatása annak a rendelkezésnek, amely támogatást helyez kilátásba azoknak a szülőknek, akik gyermekeiket magyar nyelvű oktatási intézménybe járatják. Bizonyára sokan veszik majd igénybe a kedvezményes utazás lehetőségét, és tekintettel az itteni körülményekre, nagy lesz az érdeklődés az esetleges anyaországi egészségügyi szolgáltatások iránt is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.