Vajon miért hasznos mindenkinek az észak-koreai diktatúra?

/ 2016.09.29., csütörtök 17:27 /
Vajon miért hasznos mindenkinek az észak-koreai diktatúra?

Eddigi legnagyobb atomrobbantásával Észak-Korea összedöntheti azt a nagyhatalmi geopolitikai egyensúlyt, amely a sztálinista rendszer fenntartásában érdekelt. A világnak erre a kihívásra még nincs semmilyen válasza. Részletek a friss Heti Válaszban.

Egy nap alatt csendesedett el a nemzetközi vihar, amely a szeptember első felében működésbe hozott észak-koreai földalatti atomszerkezet miatt robbant ki. A szenzáció gyorsan elvesztette vezető hír jellegét, amit aligha lehet azzal magyarázni, hogy Amerikát az elnökválasztási kampány, Európát a migránsválság köti le. A sztálinista remeteállam ugyanis tíz év óta folytat nukleáris kísérleteket, a sorban ez volt a legnagyobb robbantás, az egy évtizeddel ezelőtti első teszt erősségének 32-szerese, ami egy 5,2-es földrengésnek felel meg. A detonáció hatása az 1945-ben Nagaszakira ledobott amerikai atombomba pusztító erejének körülbelül fele volt. Vagyis egyértelművé vált, hogy Phenjan nukleáris programja előrehaladott állapotban van.

A világ mindössze újabb nagyhatalmi konzultációk kilátásba helyezésével válaszolt, és tessék-lássék módon fenyegetődzött ismételt szankciókkal.

 

Hogy miért? Válaszok a szeptember 29-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.